Spelfunktionen freespins i slots

Vad är spelfunktionen freespins?

Det finns många slots som erbjuder spelfunktionen freespins. Man kan sammanfatta spelfunktionen som att man får ett visst antal förbetalda spelrundor. Spelrundorna har i dem flesta fall exakt samma insats, som man hade vid tillfället då man utlöste spelfunktionen.

Olika sätt att ta del av freespins

Först och främst behöver man ha tillgång till ett utbud av slots som erbjuder freespins. Detta gör man enklast genom att besöka ett valfritt onlinekasino. Man väljer sedan att antingen spela för låtsaspengar, eller riktiga pengar. Beroende på vilken slot som man väljer att spela på, finns det också olika sätt som spelfunktionen aktiveras på. I nedanstående spalter kan man läsa om två vanligare sätt som utlöser freespins:
  • Scatters
Ibland kallas freespins-symboler för scatters. Ett av dem vanligaste sätten som man kan utlösa spelfunktionen på, är genom att få 3 stycken scatters.
  • Progressiva freespins
Vissa spel erbjuder freespins progressivt. Man har oftast en mätare, som ger ut ett visst antal freespins, när mätaren har fyllts upp fullt. Det kan exempelvis vara så att alla vinster med en viss symbol, bidrar till att fylla mätaren.

Varianter av freespins

Vissa slots har implementerade extrafunktioner, som går att erhålla i samband med att själva spelfunktionen freespins utlöses. Det finns extrafunktioner som till exempel expanderande wilds, multiplikation av vinster och sticky wilds.